Autisme

 

Onderzoek bevestigt dat mindfulness ook behulpzaam kan zijn bij mensen met kenmerken van ASS (autismespectrumstoornis).

De training omvat 8 gestructureerde  bijeenkomsten van 1 ½ uur in een kleine groep, en is gebaseerd op het boek  “mindfulness bij volwassenen met autisme” van Annelies Spek.

Het beoefenen van praktische vaardigheden staat centraal in de training. Het is dus geen praatgroep. Er wordt geoefend met het richten van je aandacht op het lichaam en op de adem. De oefeningen zijn eenvoudig toe te passen in het dagelijks leven.

Naast de groepstraining is tevens individuele training mogelijk. Tijdens een bijeenkomst van een uur worden mindfulness vaardigheden geoefend en nabesproken.

De training start een aantal keer per jaar in de Graanschuur op de Buiten Molenstraat 7 te Culemborg, of wordt gegeven op locatie. Vooraf vindt een kennismakingsgesprek plaats. De kosten voor de training bedragen €300,00 inclusief het werkboek van Annelies Spek.

Heb je te maken met autistische kenmerken of herken je één of meer signalen, dan kan deze training  helpen om meer rust in je leven te ervaren. Signalen van overbelasting en overprikkeling herken je eerder en je leert ze beter te hanteren. Dagelijks thuis oefenen bevordert het rendement van de training.