De mindfulnesstraining

Tijdens 8 wekelijkse bijeenkomsten oefen je nieuwe vaardigheden, die je gemakkelijk kunt toepassen in het dagelijks leven.
Inzichten die je verkrijgt vanuit de aandachtstraining, laten je zien hoe hinderlijke gedachten, negatieve gevoelens en oordelen belemmerend werken en stress kunnen veroorzaken. Dit geeft de mogelijkheid op een andere manier hiermee om te gaan in plaats van impulsief te reageren vanuit gewoontepatronen.
De meditatieoefeningen worden afgewisseld met eenvoudige lichaamsoefeningen. De training is dan ook voor iedereen geschikt.

Bewustwording en het leren van nieuwe vaardigheden vragen tijd en aandacht. Daarom is thuis oefenen belangrijk. De audiobestanden helpen je daarbij, evenals het werkboek  waarin speelse dagelijkse opdrachten staan.

Voor wie?

Heb je last van vermoeidheid of pijn? Ervaar je veel stress en onrust? Of heb je het gevoel dat je geleefd wordt door alles wat op je af komt?
Door mindfulness ontwikkel je een solide basis om hier beter mee om te gaan.

Reacties
Anne: ik heb door de training geleerd meer rustmomenten in de dag in te bouwen, aangezien ik vaak almaar doorga. Ik kom er ook meer toe om bepaalde gedachten te checken of ze te relativeren, maar het blijft wel lastig.